Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Ποια είναι η πραγματική αντισυστημική ψήφος στις εκλογές της 6ης Μαίου;

Διάβασα το παρακάτω κείμενο:

http://www.newsnow.gr/article/74395/sygnomi-dimokratia.html

και πρέπει να παραδεχτώ ότι θέτει καίρια ζητήματα. Ο συντάκτης του διαπιστώνει την αποτυχία της δημοκρατίας μας, την ασφυξία που του προκαλεί το σύστημά μας, το χάος και την αναρχία που ήταν η μοιραία κατάληξη της ανοχής μας στην αριστερή εγκληματικότητα που μασκαρευόταν ως πολιτική δράση.

Δεν μπορώ όμως να συμφωνήσω με το συμπέρασμά του. Δεν είναι η λύση η Χρυσή Αυγή.

Πράγματι, το σύστημά μας έχει αποτύχει. Πρέπει λοιπόν να το αλλάξουμε. Πώς; Σίγουρα όχι ψηφίζοντας τα δύο κόμματα που το έχτισαν. Ούτε όμως και τα κόμματα της Αριστεράς και της λεγόμενης "αντιμνημονιακής" δεξιάς, που αντί για λύσεις προτείνουν θεωρίες συνωμοσίας, αντί για επιχειρήματα άναρθρες κραυγές, αντί για λογική θυμό. Ο θυμός είναι, φυσικά, δικαιολογημένος. Αλλά δεν μπορεί αυτός να μας καθοδηγεί.

Για να αλλάξουμε το σύστημά μας, πρέπει να ψηφίσουμε κόμματα που προτείνουν ένα νέο σύστημα. Ας δούμε λοιπόν την Χρυσή Αυγή. Μήπως και αυτή δεν προτείνει ένα νέο σύστημα; Πράγματι. Αλλά θα θέλαμε να ζήσουμε στο σύστημά της; Ένα σύστημα όπου οι ατομικές ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα είναι πλήρως υποταγμένα στο "Έθνος" και το συμφέρον του (το οποίο συμφέρον φυσικά το γνωρίζει μόνο ο "Αρχηγός" Μιχαλολιάκος); Εγώ πάντως προτιμώ να πεθάνω ελεύθερος, παρά να ζήσω στη δυστοπία που αυτοί προτείνουν.

Κάποιοι ωστόσο θα πουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι, δήθεν, η μόνη πρόταση για να τρομάξει το σύστημα. Ότι η Χρυσή Αυγή είναι, δήθεν, η μόνη εναλλακτική απέναντι στην επιβράβευση και διαιώνιση της σημερινής κατάστασης.

Όχι. Η πραγματική αντισυστημική ψήφος είναι σε ένα κόμμα που με προτάσεις ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες, αποδεκτές από την Ευρώπη, και που, πάνω απ' όλα, στοχεύουν στη μεγιστοποίηση και όχι τη συρρίκνωση της ελευθερίας μας, προτείνει να αλλάξει το σύστημα εκ βάθρων.

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, όπως μας λέει η Χρυσή Αυγή (και το ΠΑΣΟΚ 30 χρόνια πριν τη Χρυσή Αυγή); Η Ελλάδα ανήκει σε όλους όσοι είναι νόμιμα εδώ, και έχουν ιδρώσει γι' αυτήν. Η Ελλάδα ΔΕΝ ανήκει στους πολιτικούς και τα τσιράκια τους, που λυμαίνονται τους φόρους μας εδώ και δεκαετίες. Πώς θα το αντιμετωπίσουμε αυτό; Μειώνοντας άμεσα και δραστικά το κράτος, ώστε οι φόροι που σήμερα γίνονται βορά των αρπακτικών, να μένουν στα χέρια τα δικά μας. Όχι του κράτους, τα δικά μας.

Το οικονομικό πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής προτείνει ακόμη πιο ασφυκτικό έλεγχο της οικονομίας από το κράτος - με "εθνικά" κριτήρια. Όμως τα τσιράκια του κράτους, αυτό δεν το φοβούνται. Αντιθέτως, τους βοηθά. Αυτό που φοβούνται είναι μια ρεαλιστική φιλελεύθερη λύση, που θα φέρει μικρό κράτος - άρα λίγα λεφτά για μίζες. Που θα φέρει ιδιωτική ανάπτυξη - άρα δουλειές στον ιδιωτικό τομέα με την αξία μας, και όχι αυτοεξευτελισμό για μια θεσούλα στο δημόσιο. Που θα φέρει χαμηλή φορολογία και αυξημένη ατομική ελευθερία. Αυτά φοβούνται όσοι σήμερα ζουν από το κράτος. Όχι την... κρατικοποίηση των τραπεζών, που προτείνουν οι εθνικοσοσιαλιστές της Χρυσής Αυγής.

Φταίει το κράτος. Χτύπησέ το, μην το μεγαλώνεις και άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου